Cezaevi Hukuk Dairesi ve İnsan Hakları Bakanlığı'ndan bir sözcü, Banten eyaletindeki cezaevinde yangın çıktığını doğruladı. Rika Aprianti, "Nedeni araştırılıyor" dedi ve mahkumların Java'nın en batı eyaletindeki hapishaneden hala tahliye edildiğini de sözlerine ekledi.

‘’AŞIRI KALABALIKTI’’

Sözcü, uyuşturucuyla ilgili suçlardan tutuklu mahkûmların bulunduğu blokta 122 kişilik bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Yangın çıktığında kaç kişinin bulunduğunu söylemedi, ancak hapishanenin aşırı kalabalık olduğunu doğruladı.

Hükümetin Eylül ayı verilerine göre, Jakarta yakınlarındaki bir sanayi ve üretim merkezi olan Tangerang'daki hapishanede 2 binden fazla mahkûm bulunuyordu.

Yerek televizyon kanalı olan Kompas TV, bir binanın tepesinden dev alevleri söndürmeye çalışan itfaiyecilerin görüntülerini gösterdi. Yayın kuruluşu, 41 kişinin öldüğünü ve 8 kişinin ciddi şekilde yaralandığını bildirdi.

Polis Sözcüsü Yusri Yunus, Metro TV'ye verdiği demeçte, 73 kişinin de hafif şekilde yaralandığını belirten bir polis raporuna atıfta bulunarak, "İlk şüphe, bunun elektrik kısa devresinden kaynaklanmasıydı" dedi.

(Guardian)