Esenler ve Gerze belediyelerinden aldığı milyonluk ihalelerle gündeme gelen AK Parti Esenler eski İlçe Başkanı Kasım Albayrak'ın şirketi Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, şimdi de bakanlıktan aldığı ihalelerle gündemde.

YİNE GERZE'DEN ALDI

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Orman İşletme Müdürlüğü, 4 Ekim 2021'de ihaleye çıktı. Müdürlüğün düzenlediği "Gerze Orman İşletme Müdürlüğü Lojman, Zemin ve 1 Kat" yapımı işini 547 bin liraya, daha önce Gerze Belediyesi'nden sayısız defa ihale alan Birlik Elektrik'e verildi.

BAKANLIKLARIN İHALESİNDE DE YER ALDI

Albayrak'ın şirketi bunun dışında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği ihalelerde de yer aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün düzenlediği, "Erikli Tabiat Parkı Altyapı ve Çevre Düzenlemeleri" ile "Küçükelmalı Tabiat Parkı Altyapı ve İkmal işleri" ihalelerini de aldı.

İKİ TABİAT PARKI TOPLAM 4.6 MİLYON TL

Küçükelmalı Tabiat Parkı işi, 847 bin 557, Erikli Tabiat Parkı işi ise 3 milyon 748 bin 557 liraya Albayrak'ın şirketine verildi. Böylece son 3 ihale tutarı 5 milyon 143 bin 114 lirayı buluyor...

ESENLER’DEN 'BANKER'E 33 İHALE

Esenler Belediyesi, Kasım Albayrak’ın sahibi olduğu Birlik Elektrik'e 2010'den bu yana 33 ihale verdi. Kamu İhale Kurumu’ndaki (KİK) kayıtlara göre de Esenler Belediyesi'nin 'Banker Kasım’a verdiği ihalelerin toplamı 46 milyon lirayı buluyor.