2010 yılında başlayan ve toplam 18 milyar dolar yatırım değerine sahip olan Fikirtepe dönüşüm projesinde 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan planlanıyordu.

RAKAMLARLA FİKİRTEPEE'DE PLANLANLAN KENTSEL DDÖNÜŞÜM PROJESİ

 - 133 hektarlık alanda 61 yapı adası bulunuyor
 - 6 bin 341 binadaki 17 bin 728 bağımsız birim yıkılacak
 - 35 bin yeni konut ve 2 bin 500 ticari alan yapılacak
 - Dönüşüm tamamlandığında 18 milyar dolarlık değer ortaya çıkacak
 - Nüfus 47 bim 655'ten 140 bine yükselecek
 - Yeni konutların metrekare fiyatı 7 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor. 

Fikirtepe Derneği Başkanı Sabır Karakoçoğlu PolemikHaber'e yaptığı açıklamada dönüşüm sürecinde 16 projenin durduğunu 38 projenin ise hiç başlamadığını söyledi.Karakoçoğlu özellikle vatandaşların en büyük probleminin evlerinin yıkılmasının ardından ev sahiplerinin duran projeler nedeniyle kira yardımlarının kesilmesi olduğunu belirtti.Karakoçoğlu, geçinemeyen bazı ailelerin hatta memleketlerine geri dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

EVLERİN AİDATLARINDAN ŞİKAYETÇİLER

6 projenin tamamlandığını söyleyen Fikirtepe Derneği Başkanı Sabır Karakoçoğlu ''Henüz tapular verilmesede yer yer otutum başladı. Projesi tamanlanan bir rezidansta 2+1 darede oturan vatandaşlar 800 TL aidat ödüyorlar kış vaktinde doğalgaz masraflarını düşündüğünüzde bu rakamları 1000 liranın üzerine çıkacak vatandaşların gelirleri zaten belli bu şartlarda o evlerde oturmaları bile oldukça zor.Yani evleri teslim alanlarda mutlu değil.

MAĞDUR AİLELER ÇADIR KURARAK SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞMIŞLARDI

Projeleri tamamlayamayan firmalar inşaatların tamamlanamama nedenini finansman sıkıntısını gösteriyor. Ancak firmalarla anlaşan hak sahiplerinin evleri yıkıldı ve yenisi de yapılmadı. Vatandaşlar kira yardımı da alamıyor. Aileler kamudan yardım bekliyor. 1000 aile firmanın projeleri tamamlamasını bekliyor.Mağdur aileler seslerinin duyurabilmek için geçtimiz haziran ayında  şantiye alalarından birine çadır kurmuşlardı.

PROJELER DURDU METREKARE FİYATLARI 1000 DOLAR'IN ALTINA DÜŞTÜ