Yerel savcı Patrice Camberou, ölenler arasında en az bir kişinin olduğunu söyledi. Fransa 3 televizyon kanalına verdiği demeçte, Grimaud köyünde yıkılan bir evde bulunan diğer cesedin teşhis edilemeyecek kadar kötü yandığını söyledi.

GÜNLERDİR KONTROL ALTINA ALINAMIYOR

Fransa, Pazartesi gecesi bir otoyol dinlenme tesisinin yakınında patlak veren ve Var'da 5 bin hektar alana yayılan yangını kontrol altına almak için bin 200 itfaiyeci ve bir düzine uçak görevlendirdi. İtfaiyeciler Agence France-Presse'e verdiği demeçte, yangın Salı gecesi hız kaybetmesine rağmen hala kontrol altına alınmadı.

Fransız Rivierası'nda tatil yapan turistler de dahil olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi tahliye edildi ve geceyi bölgedeki karşılama merkezlerinde geçirdi.Yerel valilik, dumandan etkilenen beş itfaiyeci de dahil olmak üzere yirmi dokuz kişinin yaralandığını söyledi.

‘’KIYAMET BU’’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ölümün açıklanmasından önce Salı günü bölgeyi ziyaret etti. Fransa, Yunanistan, İspanya, Türkiye, İtalya ve Cezayir de dahil olmak üzere bu yaz Akdeniz'in diğer bölgelerini tüketen orman yangını tahribatından şimdiye kadar kurtulmuştu.

Cavalaire-sur-Mer sakinlerinden Delphine Oberti, korlar düşmeye başlayınca iki çocuğuyla birlikte ailesinin evine sığınmak için evinden kaçtı. Kocası evlerini savunmak için geride kaldı. "Kıyamet bu. Gökyüzü kıpkırmızı oldu, nefes alamadık, komşularımızın evlerini göremedik’’ dedi. 

(Guardian)