Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 33'üncü yıl dönümünde Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Işık için düzenlenen anmaya gazeteci olan oğlu İlkan Işık ile gelini Eda Işık, 20'nci dönem milletvekilliği görevi yapan kardeşi Metin Işık ve eşi Neşe Işık katıldı.

33. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ

Ankara'da 1 Haziran 1988 tarinde saldırı sonucu 40 yaşında yaşamını yitiren gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 33'üncü yıl dönümünde anıldı. Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılan anmaya, Işık'ın ailesi katıldı. 

Işık'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, anma mesajı yayımladı. Işık'ın saldırıya maruz kalarak yaşamını yitirmesinin gazeteciliğin karşı karşıya olduğu riskleri gözler önüne serdiğini belirten Bilgin'in anma mesajı şöyle: 

"Aradan geçen on yıllara rağmen, Gazeteciler Cemiyeti üyesi gazeteci Mevlüt Işık’ın, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi iken 1 Haziran 1988'de meydana gelen bir saldırı sonucu 40 yaşında yaşamını yitirmesi camiamızda üzüntü ile hatırlanmaktadır. Ölüm her yaşta erkendir... Mevlüt Işık gibi saygın ve örnek bir gazetecinin, hayatının en verimli çağında 40 yaşında şiddete maruz kalması ve hayatını kaybetmesi mesleğimizin ne kadar yıpratıcı ve risklerle dolu olduğunu sergiler niteliktedir.

"AZİZ HATIRASINI BUGÜN BİR KEZ DAHA YAD EDİYORUZ"

Tabii ki insanlar doğumla ölüm kapısı arasındaki yolculuğu nasıl yaptıklarıyla, nasıl geçirdikleri ile önemlidirler. Bu yolculuğun ne kadar uzun olduğu kadar nasıl yapıldığı da önemlidir. Mevlüt Işık örnek bir baba, eş ve gazeteci olarak saygınlığını hep korudu. Ebediyete göçünün 33'ünci yıl dönümünde, sevdiğimiz, saydığımız bir değerli arkadaşımızın, meslektaşımızın aziz hatırasını bugün bir kez daha yad ediyoruz. Ailesine, arkadaşlarına, meslektaşlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz…

"AİLESİNİN DİNMEYEN ISTIRABINI ANLIYORUZ"

Hayatının en verimli çağında evlat kaybetmek, 40 yaşında genç bir babayı, kocayı kaybetmek zor. Ailesinin dinmeyen ıstırabını anlıyoruz ve bir kez daha şiddetle karşı karşıya gelen meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade ediyoruz. İnşallah medyaya yönelik şiddet ve cezasızlık sona erer diyoruz. Mevlüt arkadaşımızın ruhu şad olsun..."

MEVLÜT IŞIK KİMDİR? 

Mevlüt Işık, 1948 yılında Kars'ta doğdu. Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Kars'ta Ekinci ve Hizmete Öncü Gazetelerinde Sorumlu Müdür olarak çalıştı. 1977-1978 arasında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğünü yaptı. 

Ankara’da Akdeniz Haber Ajansı, İstanbul Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman Gazetelerinde çalıştı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında Basın Danışmanlığı ve Basın Yayın Daire Başkanlığı da yapan Mevlüt Işık, daha sonra Türkiye Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi oldu. 1 Haziran 1988 tarihinde yaşanan saldırı sonucu 40 yaşında yaşamını yitirdi.