Samsun'un Canik ilçesinde İbrahim Zarap, 3 yıl önce boşandığı eski eşi E.M.'yi (24) sokak ortasında saldırıp, 5 yaşındaki kızlarının gözü önünde tekme tokat dövdü.

YERDE BAYGIN YATAN KADINA TEKME VE YUMRUKLARLA  SALDIRDI

Yerde yatan kadına, çocuğunun çığlıklarına rağmen tekme ve yumruklarda acımasızca vuran ve ismi İbrahim Zarap olduğu öğrenilen kişi, sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Olay sonrası darp edilen kadının hastaneye kaldırıldığı, bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

GENÇ KADININ KIZ KARDEŞİ YAZDI

Genç kadının kız kardeşi olduğunu söyleyen bir kişi ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ablasının başına bir şey gelmesi durumunda ismini açıkladığı İbrahim Zarap'ın sorumlu olduğunu belirtti.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR GELDİ

Öte yandan görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine büyük tepkiler yükselirken savcılık ve bakanlardan da konuyla ilgili açıklama geldi.

SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, boşandığı kadını darp eden saldırgan İbrahim Zarap’ın gözaltına alındığı ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ifade edildi.

CANİK KAYMAKAMI HALHAL DA AÇIKLAMA YAPTI

Olayın yaşandığı yer olan Canik Kaymakamı Mahmut Halhal da genç kadının hayati tehlikesinin bulunmadığını belirterek şahsın gözaltında olduğunu ve adli işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

ADALET BAKANI GÜL: HUKUK GEREĞİNİ YAPACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı açıklamada, "Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" ifadelerini kullandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

DHA'da yer alan habere göre, olayın ardından vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilen ve polis ekiplerince gözaltına alınan İbrahim Zarap emniyette alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. İbrahim Zarap'ın polise verdiği ifadesinde, "Kızımı teslim ederken bana, 'Sana bir daha kızı göstermeyeceğim' dibi şeyler söyledi. Bir anda gözüm döndü ve sinir krizi geçirmişim. O yüzden böyle yaptım. Olaydan sonra çevredekiler beni darp etti. Eğer kimlikleri tespit edilebilirse hepsinden şikayetçi olacağım" dedi.