Vienna Cammarota, Marco Polo'nun doğum yeri olan Venedik'ten ayrıldı ve Aralık 2025'te Pekin'e varmak amacıyla 15 ülkeyi dolaşırken yaklaşık 22 bin kilometre yol kat edecek.

Cammarota, 30 yılı aşkın bir süredir hevesli bir yürüyüşçü ve daha önce Tibet, Filistin, İsrail, Patagonya ve Madagaskar'ı yürüyerek gezdi. En son macerası onu güney İtalya'nın Campania, Calabria ve Basilicata bölgelerindeki ortaçağ kasabalarında bir yolculuğa çıkardı.

Yola çıkmadan önce konuşan Cammarota, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'daki ülkeler arasındaki rotada son derece zıt arazi ve iklimi deneyimleyeceği son mücadelesine hazır olduğunu söyledi. 

HEDEFE VARDIĞINDA 75 YAŞINDA OLACAK

Cammarota, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Gürcistan, İran, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan ve son olarak Çin'e gitmeden önce İtalya'dan Slovenya'ya geçecek. Pekin'e ulaştığında 75 yaşında olacak.

Kültürel mirasın korunması için bir dernek olan Archeoclub Italia'nın elçisi olan Cammarota, 1786-1788 yılları arasında İtalya'daki seyahatlerinin günlüklerini yayınlayan Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'den ilham aldı. 

‘MARCO POLO HAYRANIYIM’

Polo, 1271'de 17 yaşında Venedik'ten yola çıktı ve yirmi yıldan fazla bir süre sonra İpek Yolu olarak bilinen bir rotada Asya'yı dolaşarak geçirdi. Muhtemelen rotayı gezen en ünlü Avrupalı, maceraları hakkında bir kitap yazdı ve bu kitap dünyanın ilk en çok satanlarından biri haline geldi. Cammarota, “Von Goethe'den sonra Marco Polo'ya hayran kaldım. Tarihi, kültürü ve arkeolojiyi seviyorum. Görmek ve anlatmak için ama her şeyden önce dinlemek için yürüyorum" dedi. (Guardian)