Şirketin duyurusunda, “Şu andan itibaren tek hissedarımız Dünya. Bütün karlar, sonsuza kadar, 'ana gezegenimizi kurtarma' misyonumuza gidecek” diye kaydedildi. 

Kaya tırmanışı tutkusunu dünyanın en başarılı spor giyim markalarından birine dönüştüren Patagonia'nın 83 yaşındaki kurucusu Chouinard, karısı ve iki çocuğu ve şirket avukatlarından oluşan ekiplerle birlikte çalışarak, Patagonia'nın gelirleri çevresel faydalar için kullanacak olan kar amacı gütmeyen bir şirket olarak faaliyet göstermeye devam etmesini sağlayacak bir yapı oluşturmak için çalıştı.

KARIN TAMAMI DOĞA İÇİN KULLANILACAK

Chouinard'ın ailesi, şirketin misyonunu ve değerlerini denetleyecek bir güvene tüm hisse senetlerinin ve tüm karar verme yetkisinin yüzde 2'sini bağışladı. Şirketin hisselerinin diğer yüzde 98'i, “alınan her doları çevresel krizle mücadele etmek, doğayı ve biyolojik çeşitliliği korumak ve gelişen toplulukları mümkün olan en kısa sürede desteklemek için kullanacak” olan Holdfast Collective adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşa gidecek. Her yıl, Patagonia'nın işe yeniden yatırım yaptıktan sonra kazandığı para, çevresel krizle mücadeleye yardımcı olmak için kar amacı gütmeyen kuruluşlara dağıtılacak. (Guardian)