1 Ocak'tan itibaren, İsviçre'de bir kişinin kağıt üzerinde cinsiyetini değiştirmesi için on dakikalık bir görüşme ve 80 dolarlık ödeme yeterlidir. Fizik muayene ve hormon testi gibi işlemler kaldırılmıştır.

1 YIL ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN

Yerel Luzerner Zeitung gazetesinin haberine göre, ülkenin Almanca konuşulan orta kesimindeki Luzern kantonundan bir vatandaş bunu kâr etmek için iyi bir fırsat olarak gördü.

Zengin Alp eyaletinde, erkekler için emeklilik yaşı 65, kadınlar için 64'tür ve emekli maaşları gerçekten yüksek. Henüz ismi açıklanmayan kişi, görünüşe göre para için bir yıl daha beklememeye karar vermiş, sadece yetkililere bir kadın olarak kayıt yaptırmış. Medyaya göre, cinsiyet değişikliği sadece kağıt üzerinde gerçekleşti ve davacı daha sonra ailesine ve arkadaşlarına bunun yalnızca emekliliği hızlandırmak için yapıldığını doğruladı.

ASKERLİKTEN KAÇMAK İÇİN DE KULLANILABİLİR

Şimdiye kadar, Luzern'deki yetkililerin bu bildirilen başvuruya itiraz etmeyi planladıklarına dair herhangi bir rapor gelmedi. Bununla birlikte, bildirilen olay, cinsiyet değiştirme kurallarında önemli kusurlara işaret etti. Yerel medya, ülkenin erkek nüfusu tarafından da sömürülebilecekleri başka senaryoları hızla ortaya çıkardı.

Ülkede sadece erkekler için zorunlu olduğu için, genç erkekler askerlik hizmetinden kaçınmak için kadın olarak kayıt olabilirler. Dullar ayrıca, İsviçre'deki kadınların hakkı olan daha yüksek tazminatları almak için dul kalma eğiliminde olabilirler. (RT)