Gül İnşaat'ın İstanbul Beylikdüzü Beykent'te Ağustos 2017'de hayata geçirdiği 11. Mahalle projesinden daire alan ve mağdur olan vatandaşlar, tapularına kavuşamadıkları için eylem gerçekleştirdi.

İPOTEK GEREKÇESİ

'Gül İnşaat mağdurları' konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, projenin inşaatının tamamlandığını, ancak tapularda ipotek olduğu için tapularını teslim alamadıklarını iddia etti.

MAĞDURLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yetkililerden çözüm bekleyen mağdurlar, "Daire paralarının tamamını ödediğini söyleyen 'Gül İnşaat mağdurları' sesimizi neden kimse duymuyor, bizler kredi çekerek borçlarımızı ödedik, neden tapularımızı vermiyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mağdurlar, "Bizlerin borcu yok, Gül İnşaat ile diğer şirketin kendi aralarındaki problemler bizi ilgilendirmez, bizler paralarımızı ödedik ama malesef tapularımızı alamadık bir an önce tapularımızı verin" diyerek pankart açtı.

MAHKEMEDEN KARAR

Öte yandan firma hakkında verilen 'ihtiyati haciz kararı'nın kaldırılması için başvurulduğu öğrenildi. Mahkeme ise 2.3 milyonluk nakitin yatırılması durumunda kaldırılacağını kararlaştırdı.