Deprem, başkent Port-au-Prince'de paniğe yol açtı. Yıkımın tam boyutu hemen belli değildi, ancak Cumhurbaşkanı Jovenel Moïse'nin yakın zamanda öldürülmesinden bu yana Haiti'yi yöneten Henry, birçok bölgenin önemli ölçüde zarar gördüğünü ve çok sayıda can kaybının olduğunu söyledi.

ESKİ SENATÖR HAYATINI KAYBETTİ

Henry, ölü sayısının artması ve hastanelerin yaralılarla dolması üzerine tweet atarak, “Bu şiddetli depremin kurbanlarının yakınlarına taziyelerimi iletiyorum” dedi.Ölüler arasında, cesedinin sahil kasabası Les Cayes'deki çöken bir otelden çıkarıldığı bildirilen eski senatör Gabriel Fortuné'nin de yer aldığı bildiriliyor.

‘’İNSANLAR EVSİZ KALDI’’

Sosyal medyada dolaşan görüntüler, adanın güneybatısının, depremin merkez üssüne yakın, başkentten yaklaşık 80 mil uzakta, özellikle kötü etkilendiğini ileri sürdü.

Katolik Yardım Hizmetleri'nin Haiti'deki temsilcisi Akim Kikonda, 2010'un aksine Port-au-Prince'in büyük ölçüde zarar görmemiş olduğunu söyledi. Ancak durum güneybatıda çok daha kötüydü. Kikonda, “Birçok ev ve bazı kamu binalarının ciddi şekilde hasar gördüğünü duyuyorum. Bazıları tamamen çöktü, bu yüzden insanlar dışarıda ve evleri yok” dedi. 

(Guardian)