Heybeliada'da ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple saat 13.15'te yangın çıktı. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda uçak, helikopter, itfaiye ve arazöz sevk edildi. Yangına müdahale eden iki itfaiye eri dumandan etkilenerek tekneyle Maltepe Sahili'ne getirildi. İtfaiyeciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 3.22'de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Heybeliada’daki yangın 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

İstanbul Şehir Hatları'nın internet sayfasında Ada'ya giden vapurların yangın dolayısıyla Heybeliada'ya uğramayacağı duyurusu yapıldı.

Adalar Belediye Başkanı Gül'den açıklama

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Gül, "Ege'deki yangınlardan sonra her güne burada yangın olur mu korkusu yaşıyoruz. Tek noktada bir yangın var nedeni henüz bilinmiyor. Herkesin en büyük korkusudur Adalar'da. Tüm insanlar canla başla sessizce ağlayarak müdahale etmeye çalışıyor" dedi.

"Rüzgâr var. Ama belki bu kadarcık alanda sınırlayarak söndürmeliyiz" diyen Gül, yangın nedeniyle henüz bir yaralı ihbarının kendilerine ulaşmadığını belirtti.  Başkan Gül, "Yerleşim yerlerine yakın mı?" sorusun, "Neredeyse iç içe... Eğer süre çok uzarsa risk var. Kısa sürede söndürebilirsek korkulan olmayacak" diye yanıt verdi. Gül, feribot seferlerinde ise herhangi bir aksama olmayacağını duyurdu.

Orman Genel Müdürlüğü'nden açıklama

Yangınla ilgili Orman Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, yangının saat 13.07'de başladığı ilk müdahalenin ise saat 13.10'da yapıldığı kaydedildi. Yangına 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazöz ile müdahalenin sürdüğü ifade edildi.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklama şöyle:

"Emniyet, İtfaiye ve Orman Harekât Merkezlerinden alınan bilgilere göre; bugün saat 13.15’te Adalar İlçemiz Heybeli ada Kuleli Köşk mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Söz konusu bölgeye süratle güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edilmiştir.

Ekiplerimizce; 3 itfaiye, 2 arazöz, 1 toma ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ile havadan söndürme çalışmalarına devam edilmektedir.