Polis, Hindistan'ın Jaipur kentindeki 12. yüzyıldan kalma Amber Kalesi'ndeki bir gözetleme kulesinin yakınında selfie çekenlerin, yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 kişi arasında olduğunu söyledi.

Kıdemli Polis Memuru AnandSrivastava, Rajasthan eyaletinin gök gürültülü fırtınalar ve muson yağmurlarıyla dolup taşması nedeniyle ayrı yıldırım çarpmalarında dokuz kişinin daha öldüğünü ve yaklaşık 20 kişinin de yaralandığını söyledi.

BİNLERCE KİŞİNİN ÖLÜM SEBEBİ YILDIRIM

Hükümet yetkilisi ManojDixit, Uttar Pradesh'te yıldırım düşmesi sonucu 18 kişinin öldüğünü ve her iki eyalette de ölü sayısının 38'e çıktığını söyledi. Uttar Pradesh'teölenlerin çoğu tarlalarda çalışan tarım işçileriydi.Her iki eyalet hükümeti de kurbanların aileleri ve yaralananlar için maddi tazminat açıkladı.

Hindistan meteoroloji departmanı, önümüzdeki iki gün içinde daha fazla yıldırım uyarısında bulundu.Hindistan'ın haziran ayından eylül ayına kadar süren muson mevsiminde yıldırım çarpmaları yaygındır. Mevcut en son resmi rakamlara göre, 2019 yılında ülkede 2900'den fazla kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybetti.


(Guardian)