Hollanda'da ünlü bir isim olan 64 yaşındaki De Vries, 6 Temmuz'da yerel saatle 19.45'te bir TV stüdyosundan ayrılmak üzereyken en az bir kez kafasından olmak üzere beş kez vuruldu. 

‘’ONLARI KORUMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ’’

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Perşembe günü gazetecinin ölümünün "anlaması neredeyse imkansız" olduğunu söyledi ve De Vries'i "adanmış, inatçı, hiçbir şeyden ve kimseden korkmayan biri" olarak nitelendirdi. 

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Peter de Vries'in ölüm haberiyle derinden üzüldüm. Araştırmacı gazeteciler demokrasilerimiz için hayati öneme sahiptir. Onları korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi. 

HOLLANDA’NIN MÜGE ANLI’SI

De Vries, 1983'te milyoner bira üreticisi FreddyHeineken'in kaçırılmasını haber yapmasıyla ünlendi. 17 yıl boyunca kurbanların aileleriyle birlikte çalışarak, çözülmemiş davaları takip ederek kendi TV şovunu yaptı.

Geçmişte ölüm tehditleri sonrasında polis korumasını kabul ettikten sonra yakın zamanda reddeden gazeteci, geçen yıldan beri Hollanda'nın en çok aranan suçlusu olarak bilinen RidouanTaghi'ye karşı savcılığın kilit tanığının danışmanı ve sırdaşı olarak hareket ediyordu.

Hollanda medyası, De Vries'in şüpheli katilinin Taghi'ninadamlarından birinin yeğeni olduğunu bildirirdi. 

(Guardian)