İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar hakkında 14 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet savcısı hazırladığı esas hakkındaki mütalaasını sunmuştu.

Mütalaada, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü sözde lideri Fetullah Gülen’in de aralarında olduğu firari 13 sanığın dosyalarının ayrılması istenmişti. Savcılık, dosyada yargılanan 11 sanığın üzerlerine atılı suçlardan beraatlerini talep etmişti.

Mütalaada, dosyada yargılanan ve o dönem İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer hakkında, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’ ve ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçlarından 18 yıl 3 aydan 31 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan Ramazan Akyürek hakkında ise mütalaada, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek’ ve ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlarından 21 yıl 6 aydan 40 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Mütalaada, FOX TV eski haber müdürü sanık Ercan Gün hakkında ‘Anayasayı ihlal’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan ise 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ise ‘Kasten öldürme’ ve ‘Anayasayı ihlal’ suçlarından ayrı ayrı müebbet hapis cezası istenen mütalaada, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından da 10 yıldan 20 yıla kadar hapsi ve tutuklanması istenmişti.

Mahkeme, savunmaların tamamlanması üzerine dosyayı incelemek ve kararını açıklamak için duruşmayı bugüne ertelemişti.

Bugün 130’uncusu yapılacak olan duruşmada, sanıkların son sözleri alındıktan sonra mahkemenin kararını açıklanması bekleniyor.