Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 44 günlük Azerbaycan-Ermanistan savaşında Gubadlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılması sırasında yaralanıp şehit olan Azerbaycanlı Tankçı Üsteğmen Valeh Memiyev'in ailesine mektup yazdı. Bakan Akar’ın yazdığı mektup, Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilisi Albay Abdulla Gurbani tarafından şehidin ailesine ulaştırıldı.

"ASLA UNUTULMAYACAKTIR"

Bakan Akar mektubunda; "Şanlı Azerbaycan Ordusunun, Ermenistan işgali altındaki öz topraklarını kurtardığı 44 günlük destansı mücadelesinde ağır yaralanan Üsteğmen Valeh Memiyev'in şehit olması bizleri derinden üzmüştür. Üsteğmen Valeh, vatan toprağını işgalden kurtaracağına verdiği sözü tutmuş, Gubadlı iline bağlı yerleşim birimlerinin kurtarılmasından sonra şehadet makamına ulaşmıştır.  Şehit ve gazilerimizin cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkları asla unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

Mektubunda, Türkiye'nin tüm imkânlarıyla sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olacağını belirten Bakan Akar, Memiyev’in ailesini Türkiye'ye davet etti.

Albay Abdulla Gurbani, aile bireyleri ve köy halkıyla birlikte Şehit Valeh Memiyev'in mezarını ziyaret etti. Şehid Memiyev'in kardeşi Vüsal Memiyev, mektup için Bakan Akar'a teşekkür etti ve son damla kanına kadar çarpışarak sözünü tutan ağabeyi ile gurur duyduğunu vurguladı.

Memiyev ailesi de Bakan Akar'a cevap mektubu yazdı.

"VERDİĞİM SÖZÜ TUTTUM" DEMİŞTİ

Azerbaycanlı şehit Tankçı Üsteğmen Valeh Memiyev, 13 Ağustos 2020'de Azerbaycan'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı'nda başarı gösteren askerlerden biri olmuştu. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tatbikat sonrasında, Memiyev'e ödül takdim etmiş, fotoğraf çektirmiş ve bir süre sohbet etmişti.

Bakan Akar askerlere yaptığı konuşmada "Tatbikatta gücünüzü ve profesyonelliğinizi göstermeniz çok güzel. Fakat başlıca göreviniz 30 yıldır işgal altında bulunan topraklarınızı kurtarmak olmalıdır. Buradaki başarılarınızı savaş alanında da kanıtlamalısınız" demişti.

Tankçı Memiyev de Bakan Akar'a, "Biz başkomutandan emir bekliyoruz. Emir geldiği an topraklarımızı kurtaracağız ve sizin isteğinizi yerine getireceğiz" şeklinde yanıt vermişti.

Üsteğmen Memiyev, 27 Eylül-10 Kasım arasında devam eden 44 günlük savaşta Gubadlı iline bağlı çok sayıda yerleşim biriminin Ermenistan işgalinden kurtarılmasında yer aldıktan sonra yaralanmıştı.

Memiyev, tedavi gördüğü zaman "Ben artık amacıma ulaştım. Ben, kardeş Türkiye'nin Savunma Bakanı Akar'a verdiğim sözü tuttum. Vatan sağ olsun" ifadelerini kullanmış, bir süre sonra da şehit olmuştu.