Pamuk, selüloz adı verilen bir şekerden yapılıyor, bu da onu mikroplar ve toprakta yaşayan diğer küçük ayrıştırıcılar için lezzetli bir atıştırmalık haline dönüştürüyor.

Giysilerin topraktan çıkarıldıkları zamanki durumu, mikrobiyomun sağlığını gösterecek.

Yani, iç çamaşırından geriye fazla bir şey kalmamışsa, toprak sağlıklı anlamına gelecek. 

Ancak iç çamaşırı sağlamsa, toprağı iyileştirmek için çalışma zorunluluğu ortaya çıkacak.

‘’GÜZEL VE ERİŞEBİLİR YOL’’

Sağlıklı bir toprak mikrobiyomu, bitkilerin can damarıdır ve büyümeyi hızlandırabilir ve hatta hastalığa karşı direnci artırabilir. 

Uzmanlar, yemeğimizin besin içeriğini de etkileyebileceğine inanıyor. Brifingleri toprak sağlığının kötü olduğunu belirten çiftçiler, ürün rotasyonunu değiştirerek veya yerde daha fazla anız bırakarak topraklarını yenilemenin yollarını keşfetmeye başladılar. 

New England Üniversitesi Çevre ve Kırsal Bilimler Okulu'nda kıdemli öğretim görevlisi olan Oliver Knox, "Bunun bir toprak değerlendirmesini halka açık hale getirmenin güzel ve erişilebilir bir yolu olduğunu fark ettik" dedi.

‘’ÇOK AZ ŞEY BİLİYORLAR’’

O zamandan beri tahminen 400 kişi iç çamaşırlarını kıtanın dört bir yanına gömdü ve bilim insanlarının Avustralya'nın farklı bölgelerinde toprak sağlığını keşfetmelerine ve diğer araştırmalar için veri toplamalarına izin verdi. Soil Your Undies koordinatörü ve toprak bilimi iletişimcisi Michelle Cox, Al Jazeera'ya, “Öğrenciler ve öğretmenler ayaklarının altındaki dünyayı öğrenmekten gerçekten heyecan duyuyorlar. Ancak, gezegendeki insanların büyük çoğunluğu gibi, onlar da toprak hakkında çok az şey biliyorlar ve onun nasıl işlediği ve bunun bizim refahımız ve gezegenimizdeki tüm yaşam için ne kadar önemli olduğu konusunda pek fazla düşünmüyorlar" dedi.


(Al Jazeera, Çeviri:polemikhaber)