İğrenç olay, dün akşam Kepez'in Baraj mahallesinde yaşandı. Kimliği tespit edilemeyen bir şahsın çalılık alanda hareketlerini uzaktan gören vatandaşlar, şüphelenerek yanına yaklaştı. Adamın yanına giden vatandaşlar, iddiaya göre kişinin köpeğe tecavüz ettiğini gördü. Cep telefonuyla yaşananları kayda alan vatandaşlar, duruma hemen müdahale etti.

Görüntülerde sapık olduğu öne sürülen kişinin ıslak pantolonunu topladığı görüldü. Kayıtların devamında ise vatandaşların 'Köpeğe mi tecavüz ediyorsun' dediği, şüpheli ise eline aldığı taşı göstererek 'Git buradan' diye bağırdı yer alıyor.

Görüntüleri izleyen Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık ise duruma tepki göstererek şahsın yakalanması ve yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Bu olayları gerçekleştiren kişilerin artık ceza alması gerektiğini söyleyen Yanık, “Dün Antalya'da yine iğrenç bir olay yaşandı. Köpek 5- 6 aylık bir yavru. Şahsın görüntüleri isimsiz olarak ihbar geldi. İzlemeye devam edemedik. Ancak görüntülerde köpek ve şahsın yüzü alelade gözüküyor. Bu işi her zaman yaptığı çok belli. Bu konuyla ilgili diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce çıkması gerektiğini savunan Yanık, “İnsanlar bir ceza almayacağını bildiği için kendileri ceza kesmeye çalışıyorlar. Böyle durumlarda darbeden kişiler yargılanıyor ama tecavüzcüler yargılanmıyor. Bir anca önce Hayvan Hakları Yasası'nın çıkmasını istiyoruz. Yıllardır bu yasanın çıkmasını bekliyoruz. Türk Ceza Kanunu'na göre de bu durum suç sayılıyor ama böyle durumlarda bu kişiler hakkında iddianame hazırlanmıyor ve para cezası ile serbest bırakılıyor. Çok üzüntülüyüm. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.