'Kadir Şeker' vakasını akıllara getiren, yabancı uyruklu birinin sokak ortasında eşini ve kızını bıçakladığı sırada araya giren 19 yaşındaki Tolga Daşkıran, şüpheliyi sırtından yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından bugün görülen davada beraat etti.

İTİRAZ KABUL EDİLDİ

Daşkıran’ın avukatının tutukluluğa yaptığı itiraz kabul edildi. Daşkıran'ın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi ile eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Abdulkadir Ahmadi, üzerinde taşıdığı bıçakla eşi ve kızını yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin (17) kadınların çığlıklarını duyarak olaya müdahale etti. Hüseyin Şahin, yere düşürdüğü Abdulkadir Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklandı. Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Abdulkadir Ahmadi'yi bıçakladı. Çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Abdulkadir Ahmadi, eşi ve kızı iye Hüseyin Şahin ambulansla Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı Tolga Daşkıran, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.