Bilim insanları, boy farklılıklarının ve ergenliğe farklı zamanlarda girme gizeminin beyindeki bir reseptörden kaynaklandığını ortaya koydu.

Büyüme çağında iyi beslenmenin uzamaya ve olgunlaşmaya önemli bir katkısı olduğu biliniyor. Ayrıca, genler ayrıca ne kadar uzun olduğumuzda ve hepimizin DNA'mızdaki kodlara göre büyüyüp göründüğümüzde rol oynar. Beslenme eksikliği, kendi genlerimizin tüm potansiyeline ulaşmamızı zorlaştırır. 

HASTALARA ‘İLAÇ’ OLABİLİR

Ancak yeni çalışma, bir beyin reseptörünün büyümemizden sorumlu olabileceğini gösteriyor. Cambridge Üniversitesi, Londra Queen Mary Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, Vanderbilt Üniversitesi ve Bristol Üniversitesi tarafından yapılan ortak araştırmada, beynin hipotalamus adı verilen bir bölümüne ulaşan yiyeceklerden gelen sinyallerden sorumlu bir beyin reseptörü (MC3R) olduğu belirtildi.

Hipotalamus’un vücut ısısı gibi şeyleri kontrol altında tuttuğu ve iştahı ve kiloyu düzenlediği biliniyordu. Bu araştırmaya göre, MC3R'nin düzgün çalışmaması, insanların daha kısa olacağı ve ergenliğe çok daha geç başlayacağı anlamına gelir. 

Beyin hakkında hala bilinmeyen çok şey var. Ancak, bu araştırma, gecikmiş büyüme ve ergenlik çağındaki çocuklara yönelik ilaçların geliştirilmesini sağlayabilir. Araştırmanın yazarlarından Profesör Sir Stephen O'Rahilly, "Gelecekteki araştırmalar, MC3R'yi seçici olarak aktive eden ilaçların, kalorileri kaslara ve diğer yağsız dokulara yönlendirmeye yardımcı olup olmayacağını araştırmalı ve bu tür hastaların fiziksel işlevselliğini geliştirme umuduyla araştırmalıdır" dedi. (Mirror)