İstanbul, Ankara, Samsun, Diyarbakır ve Amasya'da yurt dışından getirilen İnterpol tarafından da aranan çalıntı lüks otomobilleri usulsüz yöntemlerle sattıkları iddia edilen şebekeye yönelik operasyon düzenlendi.

NOTER ONAYLI KAÇAK ARAÇ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince koordine yürütülen operasyonlarda Türkiye'ye turistik kolaylıklardan yararlanılarak yolcuların beraberinde getirdiği, yurt dışından çalıntı olduğu ve Interpol tarafından arandığı belirlenen 7 lüks araç tespit etti. Otomobillerin sahte fatura ve sahte belgeler düzenlenerek, şase numaralarında oynama yapılıp, noter huzurunda tescil işlemlerinin gerçekleştirildiği ve piyasaya sürüldüğü anlaşıldı.

DEVLETE 15 MİLYON LİRA ZARAR

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 lüks araca el konuldu. Öte yandan 2 aracın ise arandığı öğrenildi. Ele geçirilen 5 lüks aracın devlete tahmini zararının 15 milyon lirayı bulduğu belirlendi.

ÇOK SAYIDA BELGE VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan incelemeler sonucunda kaçak lüks otomobil satışlarında kullanılan çok sayıda belge ve 1 silah ele geçirildi. 

17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan çalışmalarda aralarında noter katibi ile galericilerin de bulunduğu 22 kişiden oluşan bir şebekenin 24 ayrı ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda 17 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari 5 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.