Filistin güvenlik kaynakları AFP'ye verdiği demeçte, İsrail saldırılarının kuzey Gazze'de bir açık alanı ve şeridin Hamas yöneticilerine ait bir eğitim alanını hedef aldığını söyledi. Saldırılar, İsrail'in abluka altındaki kıyı bölgelerindeki balıkçı bölgesini yarı yarıya kesmesinin ardından geldi.

KÜSTAH AÇIKLAMA: SONUÇLARINA KATLANACAKLAR

İsrail ordusu saldırılarla ilgili hemen bir yorumda bulunmadı, ancak Filistin topraklarındaki Sivil İşlerden Sorumlu Askeri Şube (Cogat), balıkçılık bölgesinin 12 deniz milinden altıya indirildiğini söyledi. Açıklamada, "Karar, İsrail egemenliğinin ihlalini oluşturan Gazze Şeridi'nden İsrail'e sürekli yangın balonlarının fırlatılmasının ardından alındı" denildi.

Cogat’tan yapılan açıklamada, Hamas'ın "Gazze Şeridi'ndeki tüm faaliyetlerden ve Gazze Şeridi'nden İsrail devletine yönelik tüm eylemlerden sorumlu olduğunu" söylendi ve ‘’Bu nedenle İsrail vatandaşlarına karşı işlenen şiddetin sonuçlarına katlanacaktır” diye eklendi. 

ATEŞKESİN ARDINDAN GELEN SALDIRILAR

Balonlar, İsrail tarafından ablukaya alınan Filistin yerleşim bölgesini çevreleyen tarım arazilerini ateşe vermeyi amaçlayan temel cihazlardır.12 Temmuz'da İsrail, Gazze'deki balıkçı bölgesini yeniden genişlettiğini ve Filistin topraklarına ek ithalata izin verdiğini duyurdu, ancak yeni huzursuzluklara yanıt olarak önlemin geri alınabileceği konusunda uyardı.

Ateşkesin şiddeti sona erdirmesinden bu yana, Gazze'den ateşlenen yangın balonları ve İsrail'in Hamas'a ait tesisleri hedef alan misilleme hava saldırıları ile ara sıra huzursuzluk yaşandı. Herhangi bir can kaybı bildirilmedi.

(Middle East Eye)