İstanbul’da fırtına ve dolu yağışı etkili olmaya başladı. Kağıthane ve Sultangazi’de fırtına çatıları uçurdu.

Bazı noktalara yıldırım düşerken, ağaçlar devrildi. Dolu yağışı da ara ara etkili olurken vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

BİR KİŞİ YARALANDI

Olay, Sultangazi Merkez Hapipler Mahallesi, 2723 Sokak’ta yaşandı. Fırtınanın etkisiyle sokakta çok sayıda çatı uçtu.

Bir kişi çatıdan kopan parçanın çarpması sonucu omzundan yaralandı. Olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Yayla Mahallesi’nde ise fırtınanın etkisiyle mahallede çok sayıda evin çatısı uçarken, bir gecekondunun da çatısı çöktü, sokaklarda bulunan araçlar da zarar gördü.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaşananlar sonrası mahallenin elektriği de kesildi.

BEYKOZ’DA TARİHİ ÇINAR DEVRİLDİ

Olay saat 19.30 sıralarında Beykoz Körfez Caddesi Anadoluhisarı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 200 yıllık olduğu öğrenilen tarihi çınar ağacı, fırtına sebebiyle yola devrildi.

Yolu boydan boya kapatan ağaç, cadde üzerinde bulunan bir banka şubesinin camlarına zarar verirken çevredeki diğer esnafın dükkanlarında hasar meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve belediye ekipleri tarafından yapılan uzun çalışmalar sonucu ağaç parçalara ayrılarak kepçe yardımıyla kamyona yüklendi.

Cadde üzerinde bulunan başka bir ağacın yıkılma riskini ortadan kaldırmak için ekipler ağacı kökünden kesti. Anadoluhisarı sahil yolu mevkii her iki istikamette de trafiğe kapandı.

SARIYER’DE DEVRİLEN AĞAÇ YOLU KAPATTI

Fırtına sebebiyle saat 20.30 sıralarında Sarıyer’e bağlı Baltalimanı Mahallesi Sakıp Sabancı Caddesi üzerinde bulunan bir ağacın dalı koparak yola devrildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracı sevk edildi.

Devrilen ağaç dalı nedeniyle, Beşiktaş-Sarıyer istikameti çift taraflı olarak trafiğe kapandı. Ekipler İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarının ardından ağaç dalları kesilerek yoldan kaldırıldı. Dalların kaldırılmasıyla birlikte trafik yeniden açıldı.

KAĞITHANE’DE BİR BİNANIN ÇATISI UÇTU

Fırtınanın vurduğu ilçelerden biri de Kağıthane oldu. Şiddetli fırtına nedeniyle Seyrantepe Mahallesi Aladağ sokakta bulunan 5 katlı binanın çatısı uçtu. Bir süre binanın gövdesinde asılı kalan çatı kısa süre sonra yola düştü. Çatının altında kalan 3 aracın sahipleri tarafından son anda olay yerinden kaldırılırken, araçlarda hasar meydana geldi.(DHA)