Bir önceki lider Viyana, Yeni Zelanda, Avustralya ve Japonya'daki şehirlerin sıralamada en iyi performansı göstermesi nedeniyle ilk 10'dan düşerek 12 sıraya geriledi.

‘İZOLE’ YENİ ZELANDA

Avusturya başkenti, 2018'den bu yana listenin başındaydı ve yıllardır 140 şehir merkezinin anketinde Melbourne ile baş başa kaldı. Yeni Zelanda'nın coğrafi izolasyonunun da yardımıyla karantina önlemleri yoluyla sınırları içinde Covid-19'u ortadan kaldırması, şehirlerine büyük bir destek verdi.

Economist Intelligence Unit (EIU) yaptığı açıklamada, "Yeni Zelanda'nın sert karantinası, toplumlarının yeniden açılmasına ve Auckland ve Wellington gibi şehirlerin vatandaşlarının pandemi öncesi yaşama benzeyen bir yaşam tarzının keyfini çıkarmasına olanak sağladı" dedi.

Açıklamada, “Dünya çapındaki şehirler artık pandemi başlamadan öncekinden çok daha az yaşanabilir durumda ve Avrupa gibi bölgelerin özellikle sert darbe aldığını gördük” diye eklendi.

İŞTE İLK 10 ŞEHİR

Auckland (Yeni Zelanda), Osaka (Japonya), Adelaide (Avustralya), Wellington (Yeni Zelanda), Tokyo, Perth (Avustralya), Zürih (İsviçre) , Cenevre (İsviçre), Melbourne (Avustralya), Brisbane (Avustralya)

LİSTENİN SON 10 ŞEHRİ

Caracas (Venezüela), Douala (Kamerun), Harare (Zimbabwe), Karaçi (Pakistan), Trablus (Libya), Cezayir (Cezayir), Dhaka (Bangladeş), Port Moresby (PNG), Laos (Nijerya), Şam (Suriye)


(Guardian)