Kadın Meclisleri ve diğer kadın örgütleri, sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla Kadıköy'deki Boğa Heykeli'nin önünde toplanan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kararından geri dönülmesini istedi. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Yasa'nın etkin uygulanmasını isteyen eylemciler, "Kararı geri çek, sözleşmeyi uygula", "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. 

Eyleme katılan kadınlardan, Sefaköy'de çalıştığı iş yerinin penceresinden düşerek ölen 26 yaşındaki Aysun Yıldırım'ın annesi Hüsniye Yıldırım, ANKA'ya konuştu. Yıldırım, başka hiçbir annenin yüreğinin yanmaması, kadınların katledilmemesi için burada olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Benim kızım 2018 yılı şubat ayında katledildi. Şu anda dosyamız inceleniyor araştırılıyor. Bizim buradaki amacımız kızlarımız kadınlarımızın katledilmemesi. İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istiyoruz. Bizim devletten beklediğimiz kararın feshedilmesi değil İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması. Kadınlarımız kızlarımız öldürülüyor. Artık kimsenin canı yanmasın. Bizler yüreği yanan anneler olarak hukuktan, devletimizden adalet istiyoruz. Sözleşmenin uygulanmasını istiyoruz. Bizim ahlarımız bu sözleşmeyi uygulamayanlara. Ve kadınlarımıza, kızlarımıza hak ettikleri eşitliği sağlamayanlara ahlarımızı veriyoruz. İnşallah bir gün tutacak. Bunu da buradan söylüyorum.”