*Yaratıcılık ilham ister... Peki Healin Foods konusunda size ilk olarak ilham veren ne oldu?

-Üniversite eğitimim için bir süre Londra'da yaşadım. Orada olduğum sırada kendim de sağlıklı lezzetlerin peşinde olduğum için, Healin Foods benzeri mekanlar bana ilham verdi. Üniversitede okurken "Neden bizde de sağlık ve lezzet öncelikle bir restoran olmasın?" diyerek yola çıkıp hayalimin peşine düştüm ve 2017'de Healin Foods'un kapılarını açtık. 

*Böylece bir ilke de imza atmış oldunuz...

-Evet çünkü Healin Foods Türkiye'de açılmış ilk sağlık restoranlarından biri...

*Siz aynı zamanda Gedik Holding Sağlık Yönetim Kurulu Üyesisiniz. Biraz da buradaki görevinizden bahseder misiniz?

-Benim görevim, well being konseptini daha geniş kitlelere ulaştırmak için projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek. Zaten Healin Foods da bu amacın önemli adımlarından biri... Çünkü Gedik Holding Sağlık Şirketi, sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenme üzerine kurulmuş bir oluşum...

*Mekanınızı tanımlarken 3 kavram ön plana çıkıyor. Taze, leziz, doğal...

-Bu üç unsura verdiğim önem mekanımızın başarısında çok önemli rol oynuyor. Çünkü menümüzde yer alan her bir alternatifte mutlaka organik sertifikalı ürünlerimiz en doğal ve taze haliyle haliyle kullanılıyor. Bu
ürünlere bir de şeflerin elinin lezzeti ve hijyen kuralları eklenince, besin değeri yüksek lezzetleri misafirlerimizle buluşturuyoruz. Çünkü sağlıklı beslenmenin kaliteli yaşamın anahtarı olduğunu biliyoruz...

*Menünüzde vegan, vejetaryen, ketojenik gibi farklı beslenme sistemlerine hitap eden lezzetler yer alıyor. Bu lezzetleri belirlerken hangi krıterleri göz önüne alıyorsunuz?

-Zamanın sesine, misafirlerimizin öneri ve taleplerine kulak vermek bizi dinamik tutuyor. Bizi misafirlerimiz için vazgeçilmez kılan özelliklerimizden birinin de bu olduğuna inanıyorum.

*Bunu bir örnekle açıklar mısınız?

-Menümüzde daha önce vejetaryen, sporculara özel protein ağırlıklı, glutensiz gibi seçenekler yer alıyordu. Fakat daha sonra hem gündemin getirdiği hem de misafirlerimizin talepleri sonucunda, ketojenik, vegan gibi yeni seçenekleri de menümüze ekledik. Bu dinamik ruh bizi misafirlerimize hep bir adım daha yaklaştırıyor. Onların ihtiyaçlarına kulak vererek, konfor alanlarının vazgeçilmezi oluyoruz. Çünkü verdiğimiz hizmetle onları hak ettikleri gibi, yani özel hissettiriyoruz.

*Menünüz mevsimsel olarak da yılda 4 kez değişiyor değil mi?

-Tabii çünkü bir amacımız da daima taze ve doğal olanı, yani doğru ürünü doğru zamanda, mevsiminde misafirlerimize sunmak...

*Pandemi döneminde diğer zamanlara göre çok daha fazla talep edilen bir ürün oldu mu?

-Pandemi döneminde normalden çok daha fazla talep gören lezzetler shot’larımız oldu. Ben de güne genelde bu shotlardan içerek başlıyorum. Zerdeçal, macha gibi farklı tozları ilk yurt dışında görmüştüm; şimdi bu sağlık deposu ürünleri özel formüllü, leziz shotlar aracılığıyla misafirlerimize ulaştırıyoruz.

*Bize biraz da Covid-19 tedbirlerinizden bahseder misiniz?

-Healin Foods, kurulduğu günden bu yana tüm ekibinin uymakla yükümlü olduğu çok detaylı hijyen kurallarına sahip. O nedenle Covid-19 gündeme gelmeden önce de bu konudaki uygulamalarımız üst düzeydeydi. Çünkü konumuz sağlık ve beslenme... Tabii ki Covid-19'un hayatımıza girmesinden bugüne, rutin sağlık testleri, mekanın her noktasının özel makinelerle dezenfekte edilmesi, sosyal mesafeli çalışma düzeni, misafirlerin oturma düzeninin belli mesafelere göre yeniden düzenlenmesi gibi uygulamalar gündemimizde önemli yer teşkil ediyor.

*Son olarak, yakın geleceğe dair hedeflerinizden bahseder misiniz?

Healin Foods'u bir dünya markası haline getirmek öncelikli hedefim. Bu doğrultuda ilk olarak Londra'da bir şube açmayı hedefliyorum. Pandemi sebebiyle bazı planları biraz ertelemek zorunda kalsak da gündemimde uluslararası bir başarıya imza atmak var. Markamıza Ortadoğu'dan da çok talep var. Franchise konusunda araştırmalar yapıyoruz.