6 Haziran 2016'da kaybolan ve daha sonra cesedi Dortmund'daki Ems Kanal'ında bulunan Kader D.‘nin (25), suya düşerek ölmediğini de netleşti. Katil koca Orhan D., başka bir kadınla ilişkisi olduğunu, bunu öğrenen eşinin kendisini terk etmek ve çocuğunu da alıp Türkiye'ye gitmek istemesi üzerine eşini uyurken öldürdüğünü açıkladı. Orhan D., 9 yaşındaki kızlarının yanında eşi Kader'i boğduğunu da itiraf etti.

“NEHİRDE BOĞULDU“ DEMİŞTİ

Katil koca üç yıldır, yüzme bilmeyen eşinin boğularak öldüğünü savunuyor ve suçlamaları reddediyordu. Tanık ve  kanıt bulunamadığı için koca, gözaltına alındıktan kısa süre sonra bırakılmıştı. Savcı, Orhan D.‘nin eşini öldürdüğünden emin olduğunu ve yüzme bilmediğini bahane ederek, kaza veya intihar süsü vermeye çalıştığını öne sürmüştü.

7 Ekim 2016'da serbest bırakılan Orhan D. ile ilgili kararı bir üst mahkemeye taşıyan savcılık, daha sonra şu an 11 yaşında olan kızın dinlenmesi kararını çıkarttı. Bunun üzerine Bochum'da bugün görülen duruşmada Orhan D., beklenmedik bir şekilde suçunu itiraf etti.

İTİRAF ETMESE, CEZA KATLANACAKTI

İtirafın ardından hakim Johann Kriftel, “Sizin bu suçu işlediğiniz yönünde kanaatimiz oluşmuştu. Eğer itiraf etmemiş olsaydınız, iki rakamlı bir hapis cezası sizi bekliyordu“ dedi. Mahkeme, cinayete kadar giden olaylar zinciri her ne kadar Orhan D. tarafından başlatılmış olsa da, cinayeti işleyen Orhan D.‘nin planlamadan ve bir cinayet senaryosu olmadan fiili gerçekleştirdiğini belirtti. Taammüden bir cinayet olmadığı için Orhan D.‘nin 10 yıla kadar ceza alabileceği belirtiliyor.