Salı günü Kanada, Britanya KolumbiyasıLytton'da 49.5 derece ile üst üste üçüncü gün şimdiye kadarki en yüksek sıcaklığını bir kez daha kaydetti.Bu haftadan önce, ülkedeki sıcaklıklar tarihinde hiç 45 dereceyi geçmemişti.

POLİS: YAŞLILARI KONTROL EDİN

Vancouver'ınBurnaby banliyösünde bulunan Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) Müsteşarı Mike Kalanj, "Komşularınızı kontrol edin, aile üyelerini kontrol edin, tanıyor olabileceğiniz yaşlıları kontrol edin" dedi.

Kalanj, "Bu havanın toplumumuzun savunmasız üyeleri, özellikle yaşlılar ve altta yatan sağlık sorunları olanlar için ölümcül olabileceğini görüyoruz. Bu aşırı sıcakta birbirimizi kontrol etmemiz şart" diye ekledi. 

RCMP'ye göre, sıcaklığın, Vancouver’da 69 kişinin ölümüne katkıda bulunan bir faktör olduğuna inanılıyor. Hayatını kaybedenlerin çoğu yaşlıydı veya altta yatan sağlık sorunları vardı.

‘’DUBAİ DAHA SERİNDİR’’

Environment Canada'nın kıdemli klimatologlarından David Phillips, "Dünyanın en soğuk ve en karlı ikinci ülkesiyiz. Sık sık soğuk algınlığı ve kar fırtınası görüyoruz, ancak böyle sıcak havalardan sık sık bahsetmiyoruz. Dubai şu anda gördüğümüzden daha serin olurdu" dedi. 

(BBC)