Halk Ekmek tarafından, Sancaktepe ilçesindeki Sarıgazi Meydanı'na yerleştirilen Halk Ekmek büfesi, dün akşam saatlerinde AK Parti'li Sancaktepe Belediyesi tarafından bulunduğu yerden söküldü.

İhbar üzerine sabah saatlerinde bölgeye gelen Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan vekili Özgen Nama, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı üzerine; büfeyi, sökülen yerin tam karşısında bulunan İBB'ye ait alana kurdurdu.

"ONLAR EKMEKLE UĞRAŞMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Duruma tepki gösteren Başkan Nama "Sarıgazi Meydanı'nda bulunan Halk Ekmek büfesini dün akşam Sancaktepe Belediyesi ekipleri hukuksuz bir şekilde yerinde kaldırdılar. Onlar ekmekle uğraşmaya devam ediyorlar. Biz de bugün kaldırdıkları yerin tam karşısında büyükşehire ait olan kamu akışını bozmayan iyi bir noktaya, otobüs durağının yanına konumlandırdık. Burayı ihtiyaç sahibi bir kadın arkadaşımız, ablamız büyüğümüz işletiyor ve halka hizmet ediyor. Bu büfede her gün ihtiyaç sahibi onlarca aile ücretsiz bir şekilde ekmek alıyor. Yaklaşık dört yüz-beş yüz civarında ailemiz de her gün iki bin üç bin ekmeği burada bir liraya evine götürüyor. Bu karda, bu kışta. Bu önemli günde şu anda herkes ailesinin ve çoluk çocuğunun yanında olması gerekirken arkadaşlarımla ve büfe işleticimiz de bu karda bu olaya maruz kaldığımız için de çok üzgünüz." diye konuştu.

BÜFESİNİ YAŞLI GÖZLERLE İZLEDİ

Sancaktepe Belediye tarafından yerinden sökülen büfesinin İBB alanına taşınmasını yaşlı gözlerle izleyen büfe işletmecisi de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve kurmaylarına teşekkür etti.