Kanada’nın Ontario şehrinde görülen mahkeme, Doktor Norman Barwin'e karşı bir grup davasını onayladı. Yasal işlem ilk olarak 2016 yılında başlatıldı.

ÇOCUKLARININ KENDİLERİNE BENZEMEDİĞİNİ FARKETTİLER

Barwin, onlarca yıldır çok aranan bir doğum doktoruydu. Hatta, başarı oranı nedeniyle “Bebek Tanrısı” olarak adlandırıldı ve hatta Kanada Nişanı ile ödüllendirildi. Ancak yaklaşık kırk yıl önce çiftler onun metodolojisini sorgulamaya başladılar.

1989'da Davina ve David Dixon, hamile kalmak için Barwin'den yardım istedi. Kızları Rebecca'nın anne ve babasına benzememesinden şüphelenmeye başladılar. Çölyak hastalığına yakalandığında, ailede başka kimse bu hastalıktan muzdarip olmamasına rağmen, ailesi DNA örneği için Barwin'e başvurdu.

Doktor bunu reddetti, ancak Dixon ailesi Rebecca'nın DNA'sını Barwin'in başka bir hastasınınkiyle karşılaştırabildiler ve bir eşleşme buldular. 25 yaşında Barwin'in biyolojik babası olduğunu öğrendi. Barwin, hastalarını hatalardan haberdar etmedi ve onları yıllar sonra çocuklarının babalığı hakkındaki gerçeği keşfetmeye bıraktı.

‘’NESİLLER BOYU SÜRECEK YANLIŞ’’

Önerilen anlaşmaya göre, eski hastalar ve çocuklar 50 bin Kanada dolarına kadar tazminat almaya hak kazanacak. 

College of Physicians and Surgeons of Ontario, 2013 yılında dört kadını yanlış sperm kullanarak döllediğini itiraf ettikten sonra Barwin'i askıya aldı. 2019 yılında, Barwin, College of Physicians and Surgeons of Ontario tarafından yetersiz bulundu ve eski doktorun davranışını “kınanmaz” olarak nitelendirdi ve neden olduğu hasarın nesiller boyu süreceğini söyledi.

 (Guardian)