Ülkenin 58 milli parkını ve rezervini, özel ve topluluk koruma alanlarını kapsayan nüfus sayımının Temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. 2 milyon dolardan fazla paraya mal olacak hamle, bir dizi kara ve deniz memelisini, devekuşları ve kori toy kuşları gibi önemli kuşları ve nesli tükenmekte olan primatları içeriyor. Sonuçların Ağustos ayında alınması bekleniyor.

MODERN STRATEJİLER GELİŞTİRMEK İÇİN

Sayımın amacı, vahşi yaşam durumu ve dağılımına ilişkin bir temel oluşturmaktır. Ülkenin turizm ve vahşi yaşam kabinesi sekreteri NajibBalala, nüfus sayımının aynı zamanda etkin vahşi yaşamı koruma ve yönetimi için modern stratejiler önereceğini söyledi. 

Hükümet, ülke filler ve gergedanlar gibi nesli tükenmekte olan hayvanlar için hedefli sayımlar gerçekleştirirken, diğer nadir, nesli tükenmekte olan ve tehdit altındaki türlerin çok az izlendiğini söylüyor. Bunlar, samur, sitatunga, hirola ve dağ bongo dahil olmak üzere nadir antilop türlerini içerir. Dağ bongosu ve hirola, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği tarafından “kritik tehlike altında” olarak listelenmiştir.

50 HELİKOPTER 13 UÇAK İZLEYECEK

Yeni kurulan Yaban Hayatı Araştırma ve Eğitim Enstitüsü'nün Müdür Vekili Dr. Patrick Omondi, hükümetin doğru verilere ulaşmak için "uluslararası kabul görmüş hakem değerlendirme metodolojilerini" kullandığını söyledi.

Omondi, “Personel ve ekipmanın konuşlandırılması, koruma alanının büyüklüğüne bağlı. Örneğin, ülkenin en büyüğü olan Tsavo ekosisteminde hem sabit hem de 50 helikopter ve 13 uçaktan oluşan bir ekip kurduk. Diğer yöntemler, çift sayımı önlemek için özellikle göçmen hayvanlar için uydu tasmaları kullanmayı içerir. Herhangi bir alanda belirli hayvanların varlığını analiz etmek için havadan ses kayıt cihazları da kullanılıyor’’ dedi. 

 (Guardian)