Şeker hastası ve tekerlikli sandalyeye bağlı yaşayan 56 yaşındaki Hınkaper Marik,konut kredisi verdiğini iddia eden internet dolandırıcılarının kurbanı oldu. Banka hesabına 10 bin lira yatmasını beklerken 49 bin liralık icra kağıdını görünce savcılığa suç duyurusunda bulundu.

DOLANDIRILANLAR EMEKLİ

Hınakaper Marik, dolandırıcıların ağına nasıl takıldığını şu sözlerle anlattı;

"2 ay önce internetten emeklilere konut kredisi verildiğine ilişkin bir site görerek bu siteye bilgilerimi girdim. Daha sonra beni Ömer isimli bir kişi aradı. Beni Çağlayan'da bulunan bir iş merkezine davet etti. Bu iş merkezine gittim orada kahvaltı verdiler. İçerde benim gibi 4-5 kişi daha vardı. Benden bir kağıda imza atmamı istediler. Daha sonra beni Çağlayan adliyesinde icra dairesine götürdüler. Bir bey beni gördü ve tamam dedi. Bana 1 saat içinde hesabına 10 bin lira yatacağını söylediler ancak para yatmadı. 

DOLANDIRICILAR TELEFON SATMIŞ

İstanbul Anadolu 17. İcra dairesinden 38 bin 100 liralık borcum olduğuna dair kağıt geldiiğini söyleyen Marik,  kağıt gelince şahısları aradım ve bana bu kağıdı dikkate almamamı söylediler. Ben de itirazda bulunmadım. Şimdi öğrendiğime göre 49 bin lira borcum olmuş. Bana 3 tane telefon satmış göstermişler. Ben telefon görmedim. Beni bu şekilde dolandırdılar" ifadelerini kullandı. 

MAAŞLARINA EL KONULDU

Savcılık sonrası konuşan Hınkaper Marik'in kuzeni Çiğden İrinesi, "Şimdi kuzenimin bütün maaşlarına el konuldu. 2 aydır ekmek alacak parası yok. Teyzemle birlikte oturuyorlar. Teyzem de alzaymır hastası. Onun maaşı ile geçiniyorlar. Şu durumda maaşlarına haciz konulduğu için hiçbir şey alamıyorlar" ifadesinde bulundu