Aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
    
"7 KİŞİYE 19 KURŞUN"

Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin ön otopsi incelemesi tamamlandı. Yaşar Dedeoğulları’nın amcasının oğlu Erol Şan 7 kişiye toplamda 19 kurşun sıkıldığını söyledi. 

Dedeoğluları ailesi ikindi namazının ardından Karatay Saraçoğlu mezarlığında toprağa verilecek.

Saldırıyla ilgili ön otopsi tamamlandı. İşte olayın ayrıntıları...

'BİR AİLEYİ YOK ETMEK ÇOK VAHİMDİR VE ACIDIR'

Evrensel'den Meltem Akyol imzalı habere göre; Konya'da, daha önce ırkçı saldırıya uğradığı öne sürülen Dedeoğulları ailesinden 7 kişi önceki gün katledildi.

KAMERA KAYITLARI ALINDI

Katledilen Yaşar Dedeoğlu'nun amcasının oğlu Erol Şan yaşananları şöyle aktardı:

"Dün akşam 6-7 sıralarında yaşandı. Kaç kişi olduklarını şu an bilemiyoruz. Kamera kayıtları alındı, kaç kişi olduklarını tahmin edemiyoruz."

DURUM ÇOK ACI

"Toplamda 19 kurşun sıkılmış, kafalarına sıkılmış, durum çok acı. İnsanlar kavga dövüş eder ama gidip içerde bir aileyi yok etmek gerçekten çok vahimdir acıdır. Çok büyük bir acı çekiyoruz."

"Barış ve Yaşar abi ile avukatın yanındaydık. Saat 17.30 civarında avukatın yanından ayrılıp eve gidiyorlar. Bunlar eve girdikten sonra katliam gerçekleşti. "

"TAKİP EDİLDİLER"

"Benim tahminim takip edildiler. Kamerada tespit edilmiş, içeriyi giriyor, Yaşar abi ile tokalaşıyor. Daha sonra geliyor, arabanın içerisinde bir bidon benzin, sol eline alıyor."

"HEPSİNİN BAŞINA SIKILMIŞ"

"Silahı da gömleğinin altına koyarak Yaşar abiye 5 kurşun saydırıyor. İlk kurşun Yaşar abiye. Sonra diğer çocuklara sıkmış. Hepsinin mutlaka başına sıkmış."

"BURADAN GİDECEKSİNİZ' DİYE TEHDİT ALIYORLARDI"

"Erol Şan, ailenin daha önce yaşadığı saldırılarda tehdit edildiğini anlattı: Yaşar abi ve çocukların dediğine göre sürekli tehdit alıyorlar."

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise saldırganın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtilerek, ''Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Olayla ilgili 10 kişinin de gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, ''Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup, adli işlemler devam etmektedir. Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan provokatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur'' denildi.

Kaynak: Cumhuriyet