Kütahya’nın Gediz ilçesi sınırları içerisinde bulunan 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı, konuklarına bin 450 metre yükseklikte 41 derece sıcaklıkta termal su ve konaklama, bin 850 metre yükseklikte ise her disiplinde kayak keyfi imkânını sunuyor. 

TERMAL SU VE KIŞ SPORUYLA BENZERSİZ BİR DENEYİM

Murat Dağı sahip olduğu doğa yürüyüş yolu, kayak merkezi, kamping, foto safari, flora ve fauna gözlemciliği, dağ bisikleti, dağcılık, off road gibi alternatif turizm aktivitelerinin yapılabileceği bir bölge. 2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı, Türkiye’nin en yüksek noktasından çıkan termal su alanına sahip olup, ülkemizde hem termal hem de kış sporları alanına birlikte sahip olan tek yeridir. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi; termal turizm, kış turizmi, yayla turizmi ve doğa turizminin hepsini bir arada barındıran, potansiyeli yüksek bir turizm merkezi olarak öne çıkıyor.

BİN 450 METRE YÜKSEKTE SICAK SU

Villa tipi evleri, apart motelleri, ahşap evleri ve kamp alanlarıyla aileniz ve sevdiklerinizle tercihinize göre konaklama imkanı sunan Murat Dağı’nın bin 450 metre yüksekliğinde iki adet kapalı hamam ve bir adet açık havuz bulunuyor. Kaplıcada yan yana inşa edilen iki hamamın Germiyanoğulları dönemine ait olduğu sanılmaktadır. Kocahamam ve Hacıdâna adlarıyla anılan hamamların sıcak suyu, dağın batıya dönük yamaçlarından çıkmaktadır. Kaplıcalardaki suyun sıcaklığı 37 ila 43 derece arasında olup, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bromür ve sülfat mineral madenlerini içeriyor. Kaplıcaların suyunun, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere; deri, kadın hastalıkları, sinir ve kas rahatsızlıklarına dair pek çok hastalığı iyileştirme gücüne sahip.

YAYLALARDA KONAKLAMA İMKANI

Kütahya’ya 124, Eskişehir’e 172, Ankara’ya 435, İstanbul’a 454, İzmir’e 248, Bursa’ya 367 ve Antalya’ya 458 kilometre uzaklıkta olan Murat Dağı Termal Turizm bölgesinde 168 yataklı 34 adet pansiyon bulunmaktadır. Orman İşletme Müdürlüğüne ait misafirhane ve konferans salonu ile 200 yataklı Kızılay Gençlik Kampı, sıcak su havuzludur. Belediye tarafından işletilen, Kıcıroğlu Yaylası’nda 20, Ocakoğlu’nda 15, Gökoluk’da  22, Kirazlı’da ve Dokuzçam’da 15 bungalov tipi apart bulunmaktadır.

700 KİŞİ KAPASİTELİ TELESKİ (T-BAR) TESİSİ 

2009 yılında kar ölçümleriyle başlayan kayak merkezi, 2012 yılında Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) Çocuklar Kayak Öğreniyor Projesi kapsamında 200 metrelik babylift pist ile hizmete açıldı. Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklarıyla 2020 yılı itibarıyla 753 metre uzunluğunda, 700 kişi kapasiteli teleski (T-BAR) tesisi hizmete girmiş, 7 bin 767 metre pist uzunluğunun 2 bin 53 metresi aktif olarak kullanılır hale getirilmiştir. 2020 yılı içerisinde Kütahya İl Özel İdaresi kaynaklarıyla alınan 1,5 milyon TL tutarında, paletli kar ezme aracı ile büyük bir ihtiyaç karşılanmıştır. 

HER SEVİYEDEN KAYAKÇIYA UYGUN PİST

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nde iyi derece kırmızı, orta derece mavi ve eğitim seviyesinde yeşil renkli kayak pisti ile kızak pisti mevcut. Kayaklı koşu, snowboard ve alp disiplini kayak branşları ile kızak branşlarında çalışmalar yapılmakta olup, kayak branşı dışında atletizm, dağ koşusu, Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri, dağcılık, off road, kampçılık gibi birçok faaliyete de ev sahipliği yapıyor. Hiç unutamayacağınız bir tatil ve deneyim için bu kış tercihinizi Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nden yana kullanabilirsiniz. Görebileceğiniz en güzel merkezlerinden biri olan Murat Dağı’nda ahşap evlerde konaklayabilir, kışın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.