İlginç olay, Sancaktepe Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcuda yaşandı. 

Kuyumcu S.P.'yi telefonla arayan bir kişi, 80 bin lira değerinde altın alacağını ancak parasını havale yoluyla göndereceğini söyledi.

Altınları almaya oğlunun geleceğini belirten dolandırıcıya kuyumcunun yanıtı 'Tabiki...' oldu.

Dolandırıcılar, kuyumcunun banka hesap numarasına belirtilen miktarda parayı gönderdi. 

Paranın hesabına yatırıldığını gören kuyumcu da 28 adet Cumhuriyet altını ile 1 adet yarım altını dolandırıcı şahsın ‘oğlum’ diye tanıttığı kişiye teslim etti. 

Parayı çekmek için bankaya giden kuyumcu S.P., paraya bloke konulduğunu öğrenince şok oldu. 

Dolandırıldığını anlayan S.P. polis ekiplerine başvurdu.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDI

Olay hakkında inceleme başlatan polis ekipleri, kuyumcudan altınları almaya gelen kişinin bir taksi şoförü olduğunu belirleyerek şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan taksi şoförü ise, kendisini telefonla arayan bir şahsın Fatih ilçesine gitmek istediğini ve Sancaktepe ilçesindeki kuyumcuda altınlarının olduğunu, gelirken onları da alıp gelmesini istediğini belirtti. 

Güvenlik kameralarını da inceleyen ekipler, görüntülerde altınları taksi şoföründen alan şahsın buluşma noktasına aracıyla geldiği ancak altınları teslim aldıktan sonra yaya olarak uzaklaştığı tespit etti. 

Araç plakası üzerinden yapılan sorgulamada bir siteden çıktığı belirlenen aracın daha önce dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan E.Ç. isimli şahsın eşine ait olduğu ortaya çıktı.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Çalışmaların devamında geçtiğimiz cuma günü E.Ç. ile kimliği tespit edilen diğer şüpheli M.Ç. isimli şahıslar evlerine yapılan eş zamanlı operasyonla kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı. Emniyetteki ifadeleri tamamlanan şüpheliler “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan mahkemeye sevk edildi.

PARA VE ALTINLAR ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalar neticesinde 9 adet farklı numaralara ait sim kart, 8 adet cep telefonu, 18 adet Cumhuriyet altını, 5 adet çeyrek altın, 69 bin 150 lira ve 13 bin 606 dolar ele geçirildi.