Maltepe Belediye Meclisi mart ayı toplantılarını açan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, geçen ayki belediye faaliyetlerine ilişkin meclisi bilgilendirdi ve anlaşma ile sonuçlanan greve ilişkin açıklamalar yaptı. 

Tüm Türkiye’de emekçilerin daha çok maaş almasını dilediğini vurgulayan Başkan Kılıç şunları söyledi: 

*Yaklaşık 1600 emekçimizi ilgilendiren bir Toplu İş Sözleşmesi müzakeresini yaklaşık 6 aydır sürdürüyorduk. Arada tabi pandemiden dolayı, elimizde olmayan nedenlerden ötürü bu görüşmeler uzadı. Takvimin son gününe kadar arkadaşlarımızla müzakereleri sürdürdük. Türkiye’de açlık sınırının 2 bin 800 liralarda olduğu, normal bir ailenin yaşam kalitesinin de 8 bin lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Asgari ücret 2200 TL iken, biz yine 3000-3700 TL arasında net maaşlar veriyorduk. Sendikacı arkadaşlarımız yüzde 40 zamla karşımıza çıktılar. Aşağı yukarı bu oran, bütçemizin yarısı demektir. Böyle bir rakamı istesek de ödeme şansımızın olmadığını, en nahif dille anlatmaya çalıştık. 

*Onlar da şu an ödenen mevcut maaşla, 4 kişilik bir ailenin yaşamını bugünkü koşullarda sürdürmesinin mümkün olmadığını anlattılar. Biz onları anladık, onlar da bizi anlamaya çalıştılar. Anlaşamadık ama biz onları anladık. Gönül ister ki Türkiye’deki tüm işçi kardeşlerim daha fazla alsın.