Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağışı olan AOÇ’nin yaklaşık 74 bin metrekarelik arazisi metrekare başına ortalama 1,5 liradan 10 yıllığına kiralanmak için ihaleye çıkmıştı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla belediyeni iştiraki Anket A.Ş. ihaleye katıldı. Belediye ihaleyi aylık 75 bin lira bedelle kazandı. Belediyeden yapılan açıklamada, 10 yıllığına kiralanan yerlerin Atatürk’ün mirasına uygun olarak park ve rekreasyon alanı olarak kullanılacağı belirtildi.

MİMARLAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ise AOÇ arazisinin kiralanmasına tepki göstererek, “Bu alan Ankapark’ın yanındaki tarımsal bir alandır. Kaçak Saray’ın karşısındaki ada parsel otopark alanı ve Kaçak Saray yakınındaki parsel ise rekreasyon alanı olarak belirlenmiş. Toplam 74 bin metrekare olan bu alanın aylık metrekaresinin 1,5 liradan kiraya verilmesi kabul edilemez. Atatürk Orman Çiftliği Kaçak Saray’ın otoparkı değildir. AOÇ müdürü, Atatürk’ün şartlı bağışına aykırı işlem yapıyor, suç işliyor” diye konuşmuştu.

ABB daha önce AOÇ arazisinin bir kısmında da tarım yapıyordu.

(ANKA)