Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), kadın adına Massachusetts Ayrımcılıkla Mücadele Komisyonu'na şikayette bulundu.

Şikayette, "İslam'ın Müslümanların domuz eti yemesini yasakladığı yaygın olarak biliniyor. McDonald'ın çalışanları, şikayetçiyi ve küçük çocuklarını gücendirmek, küçük düşürmek ve sıkıntıya sokmak için kasıtlı olarak şikayetçinin yemeğine domuz pastırması ekledi" şeklinde kaydedildi. 

CAIR Avukatı Barbara Dougan, şikayetin maddi tazminat talep etme sürecindeki ilk adım olduğunu söyledi. Ayrıca, McDonald's'ın gelecekte benzer bir olayı önlemek için çalışanlarını daha iyi eğitmesini istemesini umuyor. Bir açıklamada, "Kamuya açık bir yerde dini ayrımcılık sadece yasadışı değil, aynı zamanda ahlaki olarak da kınanabilir" dedi.

ANNEDEN HÜZÜNLÜ AÇIKLAMA

Çocukların annesi olan Ghadir Alahmar yaptığı açıklamada, "McDonald's, kasıtlı olarak bir balıklı sandviçi, inancımız ve dini inançlarımız için cezalandırmaktan başka bir neden olmaksızın kasıtlı olarak doldurarak çocuklarımı ve beni istenmeyen ve değersiz hissettirdi. Bu bizi gerçekten üzdü. Çocuklarım şimdi kendi ülkelerinde hoş karşılanıp karşılanmadıklarını merak ediyor. Bana soruyorlar, 'Bizden nefret mi ediyorlar?' Bir anne bu soruya nasıl cevap vermeli?” dedi. (The New York Post)