Meteoroloji'nin Kurban Bayramı hava durumu tahmini yayımlandı. Rapora göre, Kurban Bayramı ikinci ve üçüncü günleri, Marmara ve Karadeniz bölgelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bayramın dördüncü günü ise, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

KURBAN BAYRAMI’NDA SAĞANAK YAĞIŞ VE BUNALTICI SICAK

Raporda şu bilgiler yer aldı:

Bu hafta sonu (17-18/072021) yurdun kuzeydoğu kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bayram arifesinde (19/07/2021 Pazartesi) ve bayramın birinci günü (20/07/2021 Salı) ülkemizde önemli bir yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu  ve açık geçeceği  tahmin ediliyor.

Bayramın ikinci ve üçüncü günleri (21-22/07/2021 Çarşamba ve Perşembe) Marmara ve Karadeniz bölgelerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, iç ve güney  bölgelerin ise parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Bayramın dördüncü günü (23/07/2021 Cuma) Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Sözcü