Korkarak yaklaşıyorlar! Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin TL Korkarak yaklaşıyorlar! Bu çiçeği koparmanın cezası 387 bin TL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin geniş bir kesiminde yaşanacak yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, Doğu Akdeniz'in kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı bölgelerinde yoğun, Batı Akdeniz'in doğusunda ise yoğun ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

AFAD'DAN UYARI

Meteoroloji'nin ardından AFAD'dan da uyarı geldi. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda sarı ve turuncu kodlu harita yayınlanırken "Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat!" uyarısı yapıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI DA UYARDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olumsuz hava durumuna karşı vatandaşları uyardı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Yerlikaya, “44 ilimiz için turuncu, 20 ilimiz için sarı uyarı olmak üzere toplam 64 ilimiz için meteorolojik uyarı yapıldı. 81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum” ifadelerine yer verdi.