Meteoroloji Genel Müdürlüğü, turizmin gözbebeği Antalya ve Muğla'da cumartesi, pazar ve pazartesi günleri için aşırı sıcak hava uyarısı yaptı. Bu 3 gün hava sıcaklığı 40 santigrat dereceyi aşacak. Vatandaşlar sıcak ve yangınlara karşı uyarıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, kuzeyli rüzgarların Antalya ve Muğla bölgesinde 1 hafta boyunca etkili olacağını vurguladı. Kuzeyli rüzgarlar her 100 metrede bir sıcaklığı 1 santigrat derece artırarak sahil kesiminde sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkaracak.

Sıcaklıklar, Antalya ve Muğla sahillerinde 36-40 santigrat derece arasında olacak. Ancak gece sıcaklığı 26-28 santigrat derece arasında kalacak. Bunun en önemli nedeni ise kuzeyli rüzgarların bir yandan sıcaklığı artırırken, diğer yandan nemi düşürmesi.

ORMANLIK ALANLARA DİKKAT

Uzmanlar, özellikle belirtilen günlerde mesire ve ormanlık alanlara giden yurttaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle sigara izmariti ve söndürülmeyen mangal ateşlerine dikkat çeken uzmanlar, yangına yol açabilecek kirleticilerind e ormanlık alanlar da bırakılmaması konusuna dikkat çekti.

SALI NORMALE DÖNECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanlarına göre, kuzeyli rüzgarlar pazartesiden itibaren etkisini yitirecek ve sıcaklık da buna paralel olarak düşüşe geçecek. Salı günyle birlikte sıcaklık ve nem mevsim normallerine dönecek.