Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmesine göre Ankara’da 15.02.2021 Pazartesi sabah ilk saatlerde başlayacak kar yağışının kuzey ve doğu çevrelerinde daha etkili olmak üzere 16.02.2021 Salı günü öğle saatlerine kadar il genelinde aralıklarla kuvvetli (8-20 cm) olması bekleniyor. 

Salı günü öğle saatleri ile Çarşamba günü sabah saatleri arasında da aralıklarla hafif kar yağışı geçişleri görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI -16'YA DÜŞECEK

Ankara'da şehir merkezinde en düşük/en yüksek hava sıcaklığının Pazartesi günü -1/1, Salı günü -5/-2, Çarşamba günü -7/-3, Perşembe günü -16/-6, Cuma günü -9/0 dereceler civarında, çevre ilçelerde yer yer daha da düşük seyretmesi bekleniyor.

Pazartesi ve Salı günü zaman zaman tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışları ile hafta süresince etkili olması beklenen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. 

ESKİŞEHİR'DE KAR KALINLIĞI 25 CM'YE ÇIKACAK

Eskişehir’de 14.02.2021 Pazar akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının 15.02.2021 Pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun (10-25 cm) olması bekleniyor.

Şehir merkezinde en düşük/en yüksek hava sıcaklığının Pazartesi günü -3/-1, sonraki günler -11/-1 dereceler civarında, çevre ilçelerde yer yer daha da düşük seyretmesi bekleniyor.

Pazar ve Pazartesi akşam saatleri arasında zaman zaman tipi şeklinde yağması beklenen kar yağışları ile hafta süresince etkili olacağı tahmin edilen kuvvetli buzlanma ve don olayı nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.