Kimliği belirsiz kadın, en az beş kişinin öldüğü ve muhtemelen düzinelerce kişinin hala kayıp olduğu Changsha kentindeki felaketten sağ kurtulan 10. kişi. 

Resmi Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Perşembe günü gece yarısından sonra, altı katlı binanın arka tarafının aniden çökmesinden yaklaşık 132 saat sonra kurtarıldı.

Binanın yıkılmasıyla ilgili olarak, bina yönetmeliklerini göz ardı etme veya başka ihlaller yapma şüphesiyle, sahibi de dahil olmak üzere en az dokuz kişi tutuklandı. Ayrıca, tasarım ve inşaattan sorumlu üç kişi ve binanın dördüncü ila altıncı katlarındaki bir misafirhane için yanlış güvenlik değerlendirmesi yaptığı iddia edilen beş kişi daha tutuklandı.

ÜLKE LİDERİNDEN YIKILAN BİNALARA KARŞI JET DÜZENLEME

Son yıllarda binaların çökme sayısındaki artış, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i geçen ay yapısal zayıflıkları ortaya çıkarmak için ek kontroller getirmeye sevk etti. Bu tür felaketler, yasa dışı ilave zeminlerin eklenmesi ve takviye demirlerinin kullanılmaması da dahil olmak üzere, güvenlik standartlarına dikkat etmemekten kaynaklanıyor. Çin ayrıca, patlamalara ve çökmelere neden olan gaz boruları gibi çürüyen altyapılardan da zarar görüyor. (Guardian)