Tunceli’nin 3 bin nüfuslu Ovacık ilçe Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Sarıgül, sokak hayvanları için örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Belediyeye ait bir yurtta bulunan atıl vaziyetteki ranzalar geri dönüşüme kazandırılarak sokak hayvanları için kulübe yapıldı. Yapılan kulübeler ilçenin çeşitli noktalarına dağıtılarak sokak hayvanlarının barınma ihtiyacı karşılandı.

Bunun yanı sıra makam aracını da satan Mustafa Sarıgül, elde edilen gelirin tamamı sokak hayvanları için mama ve barınak ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacağını söyledi.

ATIL OLAN 70 RANZAYI KÖPEKLERİN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANDI

Yaklaşık 10 ton civarındaki atıl durumdaki ranzayı geri dönüştürdüklerini belirten Sarıgül şunları söyledi

*Belediyemizde atıl durumda olan yaklaşık 70 civarındaki ranzayı kendi işçilerimizin gayretiyle köpek barınağı ve köpek kulübelerine çevirdik. Buradaki amacımız artık bu sokaktaki dostlarımızda birlikte yaşamayı öğrenmek. Her binaya mümkünse bir kulübe koyup oradaki insanlara mama dağıtmak suretiyle sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamalarını sağlayacağız.

*Çünkü kış aylarında özellikle 3-4 metre kar yağan bir yerde yavru köpekler başta olmak üzere diğer büyük köpekler de hem vatandaşa zarar vermeye başlıyor soğuk ve açlıktan kaynaklı hem de sokakta yavru köpeklerin birçoğu donarak ölüyor. Bu gerçekten hepimizin vicdanını sızlatıyor. Uzun süreden beri bununla ilgili belediyemizde bir çalışma başlatmak istiyorduk. 70’e yakın ranzamızdan kendi kaynaklarımızla bu kulübeleri yaptık. Yaz aylarında bunları üstü kapalı bir barınak yapacağız.

*Kendi kısırlaştırma ünitelerimizi kuracağız. Kendi veterinerlerimiz ve hayvan sever dostlarımızla birlikte sonuca gideceğiz.

MAKAM ARACINI KÖPEKLER İÇİN SATTI

Makam aracını sokak hayvanları için sattığını ifade eden Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü;

 

*Bunun kaynağıyla ilgili belediyemiz 3 bin nüfuslu küçük bir belediye. Ancak makam aracı da dâhil olmak üzere atıl duruma çıkmış birkaç aracımızı sattık. Yaklaşık 170 bin liralık bir kaynak yarattık. Bu kaynakla hem bu tür çalışmalara hem mama alımına hem de seneye yapacağımız barınağa bu kaynağın tamamını aktaracağız. Amacımız sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamayı öğrenmek ve öğretmek. Bizler bu tip kaba ve teknik işleri yapmaya devam edeceğiz ama zaman zaman mama yetiştiremeyeceğiz.

*Gücümüz yetmeyecek. Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki dostlarımızdan yoldaşlarımızdan Ovacık Belediyesine mama desteği bekliyoruz. Gönderirlerse bizler için bu işin sürdürülebilirliği daha kolay olacaktır.