Ufuk Çoban müzik hayatına başlama hikayesini şu sözlerle anlatıyor: Baba bağlama çalıyordu, anne türkü söylüyordu. Müzikle ilgilenen bir aileden gelmem benim bu yola girmem de büyük bir etken oldu. Risk alarak bu yola çıktım, amacım yaptığım özgün işlerle müzik dünyasına yeni bir soluk getirmek...

2010 yılında "Arsız Ağacı" adlı albümüyle dinleyicilerin karşısına çıkan Çoban, müzik piyasasına yeni bir soluk getirme edasıyla yola koyuldu. Çoban albümünde Efkan Şeşen, Fevzi Kurtuluş, Mehmet Gümüş, İbrahim Karaca, Volkan Konak ve Yaşar Miraç Çolak gibi değerli isimlerin unutulmayan parçalarını kendine has yorumuyla seslendirdi.

"Her adım yeni bir başlangıçtır" sloganıyla müzik kariyerini başlatan Çoban, popüler kültürün özgün müziklerin önünü tıkadığından şikatyet ederek 'sanatın sanat için değil sanatın para için yapıldığı' bir dönemde risk alarak özgün müziklerden oluşan 2 albüm çıkardı.

Çoban, Özkan Toksay ile çıkardığı ikinci albümünde 'SARE' de "Bahçada yeşil pınar, Edremitin gelini, Germir Bağları, GULE 2, Su Dağlar, Yüksek Eyvanlarda" parçalarına yer verdi. 

Tiyatro müziği iel de ilgilenen Ufuk Çoban'ın son çıkardığı single parçası Almanya'da Kirişen belediyesinin tanıtımı için kullanıldı. 

Çoban yeni albüm çalışmasını 'SARE 2' adıyla çıkarmaya hazırlanıyor.