Salı günü yapılan açıklamada, "Üyelerimizin oyunlara nasıl değer verdiği hakkında daha fazla bilgi edinmenin zamanı geldi" denildi.Ancak Netflix hisseleri, abonelik hedefini kaçırdıktan sonra işlemlerde düşüş yaşadı.

BÜYÜME TAHMİNLERİ TUTMADI

Kaliforniya merkezli şirket, Eylül ayının sonuna kadarki üç ayda 3.5 milyon yeni müşteri kazanmayı beklediğini söyledi. En son finansal güncellemesinde, "Covid-19, üyelik büyümemizde (2020'de daha yüksek büyüme, bu yıl daha yavaş büyüme) bir miktar düzensizlik yarattı" denildi ve "Üyelerimiz için hizmetimizi geliştirmeye ve onlara dünyanın dört bir yanından en iyi hikayeleri sunmaya odaklanmaya devam ediyoruz" diye eklendi. 

‘’EKRAN BAŞINDA GEÇİRİLEN SÜREYİ ARTTIRACAĞIZ’’

Çevrimiçi video platformunu bir anda büyüten salgın,diğer yandan bazı büyük yapımların prodüksiyonunu kesintiye uğrattı. Ancak başlangıçtaki yavaşlamaya rağmen, Haziran ayının sonuna kadar olan üç ayda firmanın gelirleri 7,3 milyar dolar oldu. Bu rakam, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 19 daha yüksek.

Karlar, bir önceki çeyrekte 1,7 milyar dolardan 1,35 milyar dolara düştü ve uygulamalarının ve İngilizce olmayan içeriğin iyileştirilmesine yapılan ek yatırımdan kaynaklandı.Netflix, üretime daha fazla para yatırmaya devam ettiğini ve "ABD'de ve dünyada ekran başında geçirilen süreyi artırmaya" istekli olduğunu söyledi.
(BBC)