Ormancılık otoritesi LesySlovenskeRepubliky Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Bugün yapılan otopsi, LiptovskaLuzna'lı adamın bu yırtıcı hayvanın neden olduğu yaralanmalardan öldüğünü doğruladı" dedi.

HİÇBİRİ ÖLÜMCÜL DEĞİLDİ

Ayılar Slovak dağlarında yaygındır ve nüfuslarını yönetmek için yasal ayı avcılığı gerektiğini savunan ormancılık şirketi, ayıların sayısının yirmi yıldan daha az bir süre önce 900'den daha az olan geçen yıl yaklaşık 2.760'a yükseldiğini söyledi.

Slovakya Çevre Bakanlığı, hayvanı tanımlamak için ayının DNA örneklerinin toplanacağını söyledi. Geçen yıl insanlara yönelik beş ayı saldırısı olmasına rağmen hiçbirinin ölümcül olmadığını söyledi.

KURBANIN ARKADAŞI: YÜZÜSTÜ YATARKEN BULDUK

Haber sitesi SME, adamın Alçak Tatras dağlarındaki LiptovskaLuzna köyü yakınlarındaki ormanda yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolduğunu bildirdi.

Web sitesinde, kurbanın arkadaşı MatejBodor, "Onu bir patikanın yanında yüzüstü yatarken buldukBoğazından, karnından ve kaburgalarından ısırılmıştı” dedi. 

SME, bunu Slovakya'nın en az bir asırdır bilinen ilk ölümcül ayı saldırısı olarak nitelendirirken, kamu haber ajansı TASR bunu Slovakya'nın modern tarihinde bu tür ilk olay olarak nitelendirdi.
(Guardian)