Ardahan'da Göle'deki Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi'nin erkek öğrenci yurdunda yaşanan gasp, darp ve yaralama gibi olayların savcılığa intikal etmesi ilçeyi karıştırdı.


© MEB | Ardahan Göle Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi

İddiaya göre ilçedeki Çarmıklı Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan K.Ç., A.K., M.K. ve O.Ö., aynı yurttaki T.Ö. tarafından gasbedildi. T.Ö.'nün istediği paranın çıkmaması üzerine öğrencilere jilet atarak darbettiği ve bu görüntüleri videoya alarak kaydettiği ortaya çıktı.

HASTANEDE ORTAYA ÇIKTI

Yarıyıl tatilinde İstanbul'a ağabeyi S.Ç.'nin yanına giden K.Ç., aşı olmak için hastaneye gitti. K.Ç.'nin kollarında jilet izlerinin doktorlar tarafından fark edilmesiyle olaydan haberdar olan ağabey S.Ç., konu hakkında bilgi almak için okul idaresine ulaştı.


© MEB | Ardahan Göle Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi

GÖRÜNTÜLERE 'ETİK' ENGELİ

Ancak yetkililerin olaydan haberdar olduğunu ve şüpheli öğrencinin yurttan uzaklaştırılarak video görüntülerinin idarede olduğunu öğrendi. Ayrıca söz konusu bu görüntülerin 'etik' olmadığı gerekçesiyle kendilerine gösterilemeyeceği yanıtını aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Çocukları şiddete maruz kalan aileler, savcılığa giderek yönetimin olayı sakladığı ve suçluyu koruduğu gerekçesiyle okul ile yurt müdürü ve öğrenci T.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.



© MEB | Ardahan Göle Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi