Sessiz sedasız yapılan ihaleden belediye başkanının, muhtarın bile haberinin olmadığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin duruma tepki gösterdi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Marmaris ilçesi Karaca Mahallesi’nde yer alan Karaca Orman İşletme Şefliği sorumluluk bölgesinde bulunan ormanlık alan ilana çıkarıldı. 

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’nün ilanında alanın niteliği “orman” olarak belirtiliyor. “Karaca B Tipi Mesire Yeri işletme hakkının kiraya verilmesi işi” kapalı teklif (artırma) usulü ile ihale edilecek. İşletme hakkı 20 yıl süreyle kiraya verilecek. İlana göre tahmin edilen ilk yıl işletme hakkı kira bedeli 106.7 bin TL. Geçici teminat miktarının 3.2 bin lira olduğu ihale Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü İdare Binası’nda bugün saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Bölge çam ve piren balı ile ünlü. Arıcılıkla geçenin köylü ihaleye tepkili. 

CHP'Lİ VEKİL KÖYLÜLERLE GÖRÜŞÜP HAREKETE GEÇTİ

Köylülerle görüşen CHP’li Süleyman Girgin, çam balı üretiminin yapıldığı bölgede yaklaşık 700 arıcıdan 100’ünün Karaca Mahallesi’nde faaliyet gösterdiğini anlattı. 

İhaleden Marmaris Belediye Başkanı’nın, Karaca Mahallesi Muhtarı’nın ve köylülerin haberinin olmadığını vurgulayan Girgin, “Eğer bu mesire yeri vatandaş için oluşturuluyorsa niye oradaki vatandaşın, muhtarın ve belediye başkanının bu ihaleden haberi yok? Ne kaçırılıyor? Birilerine peşkeş mi çekilecek?” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Girgin, mesire yeri için ihale öncesinde bölge halkından, yerel yönetimlerden, sivil toplum örgütlerinden görüş alınması gerektiğini vurguladı. Girgin, Bakan Pakdemirli’den şu soruların yanıtını istedi: “Bölge halkından, yerel yönetimlerden, demokratik kitle örgütlerinden görüş alınmış mıdır? Bölgedeki arı yetiştiricilerinin itirazları dikkate alınmış mıdır? İhalede basra çamları, arı yatakları ve piren ormanlarının korunmasına yönelik ayrıntılı bir plan var mıdır?”