Eyalet yayın kuruluşu NRK'ya göre, 60'lı yaşlarında olan adam birden fazla kez evlenmiş ve çocukları da olmuştu.

Ancak komşulara göre adam kendisini sakladı ve onu görmediklerinde taşındığını veya bir kuruma götürüldüğünü düşündüler. 

Polis, adamın dairesinde bulunan bir karton süt ve bir mektup nedeniyle Nisan 2011'de öldüğüne inanıyor. Otopsi ise, onun doğal nedenlerden öldüğünü gösterdi.

‘’DÜŞÜNDÜRÜCÜ’’

Norveç Çalışma ve Refah İdaresi (NAV) kendisiyle iletişime geçemeyince emekli maaşı 2018'de durduruldu, ancak faturaları banka hesabından otomatik olarak ödenmeye devam etti. 

Oslo polis müfettişi Grete Lien Metlid, NRK'ya kendisinin ve meslektaşlarının, birisinin gözden kaçmadan bu kadar uzun süre ölü kalabileceği konusunda çok düşündüklerini söyledi.

NRK'ya, "Bu özel bir durum ve bunun nasıl olabileceğiyle ilgili sorular sormamızı sağladı. Elimizdeki resme bakılırsa, açıkça başkalarıyla çok az iletişim kurmayı seçen biriydi" dedi.

‘TEKNOLOJİ İÇİN ÖDEDİĞİMİZ BEDEL’’

Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde profesör olan Arne Krokan, 30 yıl önce ölmüş olsaydı, adamın dokuz yıl boyunca keşfedilmemiş olarak ölmesinin pek olası olmadığını söyledi. 

Yeni teknolojik sistemlerin, birisi fiziksel temas kurmadığında kırmızı bayrakları yükseltememesinin "dijital hizmetler için ödediğimiz bedel" olduğunu söyledi.

(Guardian, Çeviri:polemikhaber)